Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy po kupnie karty graficznej bede miał więcej FPS ?

zgredziu585

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno kupiłem komputer i mam niestety 9 - 10 fps :( Nie da sie pograć

Procesor ; Intel Dual Core 2 2x3.2 gHZ

Karta graficzna : cos tam pisało ze intel hd x4500 gma czy cos takiego ale ona jest zintegrowana

Zasilacz : 400 W

RAM : 4GB

Dysk : 160GB

I mam pytanie czy po kupnie do tego komputera jakiejs karty graficznej w miare dobrej ( do 300 zł )

Bedzie więcej FPS i czy lepiej bedzie chodził, jak tak to ile fps bedzie ?

Opublikowano

Ile ram'u? posiada ten komputer? Oraz jaką kartę planujesz zakupić? :)

Opublikowano

Będziesz miał trochę wiecej FPS, ale karta graficzna to nie wszystko. W większą ilość FPS wchodzą też takie rzeczy jak : Ram,Procek, Dysk twardy :).

Opublikowano

@UP gó*** prawda bo może mieć 100 gb wolnego a może mieć 10 gb na dysku wolnego i wielkich zmian nie będzie :>

Spróbuj przypisać tak do 2 gb ramu na MC zainstalować optifine jeśli nie pomoże karta graficzna może być dobrym rozwiązaniem

Opublikowano

No mam tak C 80 gb wolnego na 100

A w D mam 60 gb wolnego na 60

Wiecie nie chodzi mi tylko wyłącznie o Minecrafta ale też strzelaninki typu bf3 i inne

Ale jakby nie było w MC gram najwięcej :)

-----------------------------------------------------------------------------

Dobra to wielkie dzięki bo zależało mi na waszej opinii:)

Jeszcze jak możecie to poleććie jakąś karte graf. na własnym dośw. do gier i do 300 zł :)

Opublikowano

@up'y Jak się nie znacie to się nie wypowiadajcie, A nie jakieś głupoty o dysku twardym gadacie :D Bo ilość zajętego miejsca nie ma znaczenia.

Posiadam 4GB ramu DDR3

A dysk 160 GB

A o kartach graf. myślałem o Radeonach

Readonach? hmm... Ja od siebie polecam HD 7770 Cena to chyba 350-400zł, A wszystkie gry na wysokich/ultra spokojnie dają radę ;) Myślę że minecraft ze spokojem dałby radę nawet na 200FPS. Chociaż i tak ilość fps od 60 w górę robi bardzo mała różnice. ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli ktoś gra w Minecrafta i gra mu działa w miare płynnie i bez zacinek to niech poda jaką ma karte graf. : )

@UP

Chętnie bym kupił HD7770 chociaż nie wiem czy mi na to budżet pozwoli ponieważ już kupiłem komputer a karte do około 300 zł teraz moge kupic :P

Do użytkownika '' tka ''

Czym się rózni to że jest np. karta graf. Radeon HD7770

I z firmy ASUS kosztuje 450 zł

A z firmy SAPHIRE około 350zł

?? :D

Opublikowano

Kup lepszą kartę graficzną i na pewno będzie więcej fps.

Ja posiadam GTX 550 TI i mc oraz inne gry działają dobrze.

A tego 6570 odpuść sobie, bo jest na ddr 3 i będzie słabo. :P

Jeśli masz niski budżet to kup sobie Geforce GTS 450.

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu kupił tą nową kartę graficzną + dodatkowo dokupiłbym z 3GB RAM, które przeznaczyłbym tylko na MineCrafta.

Karta do 400zł możesz brać np. HD 7770.

Opublikowano

Dobra dzięki a dałby rady mi ktos podpowiedziec jak mam dobrac karte graf tak zeby na 100% pasowała do komputera ? Bo w sklepach w moim miescie ceny są kosmiczne tak więc wole na allegro zakupic :P

Opublikowano

Ja do BF3 i Planetside2 kupiłem GTX 660, dysk SSD i system zmieniłem na 64 bitowy. W takim ułożeniu zwykły procesor 4 x 2.4 Ghz wystarcza i pozwala na zabawę z grafika high. A jeśli Planetside2 chodzi przy 40 FPS, to Minecraft będzie ci krzyczał z radości.

Reasumując: wymień procesor na czterordzeniowy i zmień kartę na GTX 660 (do gier).

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

nie opłaca się kupować karty graficznej za 300zł. kup sobie np. geforce gtx 650 ti boost za około 800zł tak jak ja i lecisz na 100 fps przy shaderach. ;)

Nie każdy ma gruby portfel, 100 FPS przy shaderach? Może i tak, Ale do tego musiał by dokupić jakiś i5 3.2Ghz ~ 700zł, Więc jest to nie opłacalne...

Opublikowano

Podaj jaki masz zasilacz, bo jeśli jest to no-name to musisz wymienić także zasilacz.

A co do karty to dam ci takie przykłady:

GTS 450

GTX 550 Ti

GTX 560 Ti

HD 7770

Co do tych 2 pierwszych kart to nie piszcie głupot że te karty to złom...

Są w dość niskiej cenie a poradzą sobie bardzo dobrze w mc także dadzą rade np bf3 na multi (Nie piszę tutaj o fullHD oraz ultra...)

GTS 450 posiada MagdalenaMariaMonika (Madzik89) i możecie zobaczyć że gra w różne gry przy nagrywaniu a lagów nie ma. :)

Opublikowano

Miałem zintegrowaną kartę graficzną, nie gram często w gry dlatego sobie kupiłem 8600 GT DDR2 512 MB.

Mapa SuperFlat : 270-360 FPS

Mapa Survival, wszystko włączone : 125 - 220 FPS

Singleplayer na modach (około 100) : 90-120 FPS

Multiplayer na modach (około 100) : 70 - 110 FPS

Nie narzekam, gram we wszystkie nowsze tytuły na średnich - małych wymaganiach.

Opublikowano

Podaj jaki masz zasilacz, bo jeśli jest to no-name to musisz wymienić także zasilacz.

Zasilacz mam ATX 400 W

---------------------------------------

I tak w sumie musze kupić karte graf. :P Tylko musze wiedzieć jak mam dobrać bo czym szybciej tym lepiej bo aktualnie mam zintegrowaną i w nic sobie zbytnio nie pogram :P I jak to jest z dobieraniem ? Kupie normalnie i wejdzie czy musze patrzeć na jakieś szczegóły ?

Opublikowano

Wierz mi że zasilacz normalnej firmy Ci się przyda, gdyż no-name potrafią spalić elektronikę w PC ;)

Kartę graficzną weź - Vertex3D Radeon HD7770 X-Editon 1GB DDR5

A w przyszłości odłóż pieniądze na zasilacz np. SilentiumPC Deus 500W ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...